lunes, 2 de abril de 2012

Debat: fil determinista

A continuació detallo les meves aportacíons al "fil determinista".
Seguint la mateixa línea que la meva companya Joana, cada innovació estigui dins d’un o altre esglaó impulsarà els canvis d’una determinada societat. En els darrers anys el món ha anat canviant mitjançant un massiu desenvolupament tecnològic, la qual cosa ha comportat un conjunt d'avantatges, que fa que la persona d'avui en dia sigui més accessible a altres camps, com per exemple en la medicina, on se troben vacunes contra infermetats, o en cardiologia que és una de les que més ha evolucionat en les últimes dècades, fonamentalment de la mà d'importants avenços tecnològics en els camps de l'electrònica i la medicina nuclear, entre d'altres. Això ha comportat la creació de sub-especialitats dins de la cardiologia, entre les que podem reconèixer: l'electrocardiografia i l'electrofisiologia cardíaca.
També, gràcies als avenços tecnològics i a les noves eines que aquests estan proporcionant, a poc a poc, la realitat es va acostant a la ciència-ficció. Això és el que està passant amb la visió per ordinador, un camp d’exploració immens, que obre noves possibilitats a les computadores i a la
seva utilització, i que avui ja permet adaptar les màquines al sentit de la vista. La visió per computador integra els camps de la computació, la tecnologia òptica i l’electrònica, i la realitat és que s’està tornant un factor clau en les activitats industrials, tecnològiques i científiques.
Per tant, contestant a la pregunta de la meva companya Mia: Seriem capaços de trobar exemples en què sí s’hagi aconseguit una situació més equitativa i de millora igualitària? Es pot comprovar als exemples anteriors que evidentment, sí.
Per tant, amb aquests exemples tecnològics entre d'altres podem dir que la tecnologia en la nostra societat permet una millora en la qualitat de vida de les persones.

Subscric la tesi de la Joana Mulet i de Joan Puigserver ja que estic d’acord amb ells en que la Tecnologia és la predecessora de qualsevol canvi social.
En primer lloc, reafirmant l'última cita de la mà de la Joana: “si algo es tecnicamente posible terminara por realizarse”. I és què els diferents avenços tecnológics com per exemple: l'Ull Biònic,de la professora Yael Harein, de de Ingeniería Eléctrica de Tel Aviv, ha desenvolupat una investigació fonamental que pot tornar la visió als ulls cecs, fusionant els nervis de la retina amb electrodes per a estimular el creixement celular.
En segon lloc: seguint la mateixa línea de la meva companya els canvis tecnològics condueixen a canvis socials, de manera que la tecnologia configura la nostra societat i afecta a tots els àmbits socials. Podem veure un exemple: ja què estem en mig de nous i continuos models de relacions socials i culturals basats en una societat en xarxa. Les eines de comunicació (telefonia mòbil, correu electrònic, videoconferències, xats, etc) que ens faciliten la interacció entre les persones. Aquesta facilitat de comunicació, i d’ accés a la informació, fonamenta les relacions entre diferents comunitats i, per tant, la interculturalitat.
Per tant, la societat no pot fer altra cosa que anar a remolc dels canvis tecnològics i anar-se adaptant a ells ràpidament ja que són una font important de transformacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario