domingo, 29 de abril de 2012

Conclusió i bibliografia


Conclusions


En aquesta miniactivitat he pogut comprovar com les TIC ens ajuden en el procés d’ensenyament – aprenentatge dels nostres alumnes, ens aporten recursos que fan l’accessibilitat al coneixement per vies significatives que ajuden a reestructurar o a descobrir nous aprenentatges. La seva finalitat és donar suport a un procés complex que mitjançant altres instruments, sovint, no respon a les expectatives o als objectius que realment teníem en ment. També és possible que ens obrin un ventall d’objectius als quals no ens imaginàvem que poguéssim arribar.

Per altra banda les TIC són facilitadores de motivació, interès, curiositat... que fa que els alumnes que fan ús d’elles arribin de manera significativa al coneixement sobretot perquè ens dóna la possibilitat d’aplicar una metodologia d’aprenentatge per descobriment on el propi estudiant es planteja els seus coneixements previs i, de manera guiada o no, avança en el seu procés d’aprenentatge a través de l’ús de les TIC.

I per últim destaco l’oportunitat que m’ha donat la realització d’aquesta miniactivitat a l’hora de descobrir la base de dades Kite, ja que he pogut realitzar un cas per mi mateixa compartint-lo al fòrum. Així, veig el ventall de casos compartits pels meus companys i companyes que m’han ajudat i penso que em poden ajudar en un futur a arribar a canvis que podré fer servir a l’aula.

 


Bibliografia i webgrafia




Ø Jonassen, D., (2003) TIC i aprenentatge significatiu: una perspectiva constructivista. Barcelona: UOC

Ø Material en Web, Mòdul 2: Les TIC i la construcció del coneixement, casos 2, 3, 4.

Ø Repositori o base de dades: KITE: http://kite.missouri.edu Cas 9023 – 1.



No hay comentarios:

Publicar un comentario